CURSED TAPES

info   |   news   |   releases   |   distribution   |   contact   |   links


CURSE011
Rodent Epoch - With the Army of Rats We Came

Genre: Black Metal
Duration: circa 48 min.
Format: MC

1st pressing of 100 pcs published on 22/04/16

Side A:
Funeral Master / Mayhem in the Courtyard of God / Iron Reapers / Dead Whore Haunting / Total Black Hole

Side B
Era of Rats / WORSHIP / Mäuseplage (Legend of the Blood-Hungry) / Gallery of Human Bones

Side A previously released as "Hellbastard" (EP, CD-R, 2012)
Side B previously released as "EOR" (demo, CD-R, 2011)


:: REVIEWS ::

Vuosikymmenen alussa itselleen nykyisen nimen omaksunut Rodent Epoch pyöräytti vuosina 2011 ja 2012 metallin mustille kentille pari mielenkiintoista pikkujulkaisua, jotka on nyt niputettu tälle 100 kappaleeseen rajoitetulle kasetille. Tyyliksi yhtyeelle on siunaantunut doomahtava mustuus tavalla, josta nousevat mieleen niin muinaiset (eli 90-luvun) norjalaiset, kuin hiukan legendaarinen Celtic Frostkin kaikessa demonisuudessaan.
    Vuoden 2012 Hellbastard on sijoitettu A-puolelle ja vuotta iäkkäämpi EOR kuluttaa puolestaan B-puoliskon mustuudessaan. Ratkaisua voi pitää onnistuneena, sillä viisibiisinen Hellbastard on ratkaisevissa määrin helpommin lähestyttävää materiaalia kuin primitiivisyydessään lähes maaninen EOR. Ryhmä tietää mitä tekee, ja mikä tärkeintä, ymmärtää mitä haluaa. Tosin todettakoon samaan hengenvetoon, että etenkin vanhemman tuotannon kanssa puna/sovitus-kynää olisi voinut käyttää rohkeammin. Rodent Epoch osaa kyllä parhaimmillaan luoda puistattavia äänivalleja ja kieroa synkkyyttä, mutta black-ryhmien helmasynti, eli puiseva yksiulotteisuus, hiipii pariin otteeseen mukaan. Hellbastard on näiltä osin julkaisuista tasokkaampi, mutta samalla kun tieto ja taito ovat kehittyneet, on myös osa alkuperäisestä vimmasta menetetty.
    Tarina ei kerro missä Rodent Epoch tällä hetkellä kulkee ja mitä se järsii, mutta ainakin kooste on mielenkiintoinen kurkistus puolen vuosikymmenen takaiseen tilanteeseen. Ei mitään ihmeellisen uutta ja mullistavaa, mutta kyllä ryhmä tyylinsä hallitsee.
    Grade: -
Written by Mika Roth for Desibeli WebzineOululainen From the North ehti noin seitsemän vuoden olemassaolonsa aikana julkaista muutaman demon (Part I: Bestia Brumalis, 2005 ja Mäuseplage, 2008) ja yhden keikkavideon (Live in Taikkari, 2006), jonka jälkeen se muutti nimensä Rodent Epochiksi. Tällä nimellä se on julkaissut demon (EOR, 2011) ja minilevyn (Hell Bastard, 2012), jotka molemmat löytyvät tältä Cursed Tapesin julkaisemalta kokoelmanauhalta.
    Aiemmin bändin musiikkia tuntemattomana ehdin luoda logon, kansitaiteen ja kappaleiden nimien pohjalta mielikuvan ryhmästä, joka on ammentanut inspiraationsa pääasiallisesti italialaiselta Mortuary Drapelta. Siellä ja täällä Rodent Epochin musiikissa onkin kuultavissa samanlaista hautausmaajamittelua kuin mainitulla italialaiskultilla, mutta huomattavasti suurempi vaikuttaja taitaa kuitenkin olla Darkthronen kautta suodatettu Celtic Frost. Kolkko mutta omalla tavallaan melkoisen tarttuva kolistelu tuo mieleen A Blaze in the Northern Sky (1992) ja Panzerfaust (1995) -levyjen raskaammat kohdat, vaikka tuntuu mukana olevan myös vaikutteita Darkthronen uudemmasta, punkahtavasta tuotannosta.
    Pääosin Rodent Epochin karu ja koruton musta metalli toimii mainiosti, vaikka joitakin kappaleita olisikin voinut tiivistää ankaralla kädellä. Toisaalta riittävän laajalla skaalalla ääntelehtivä vokalisti pelastaa melkoisesti niissä kappaleissa, joissa yksinkertaisia riffejä kerrataan liiankin kanssa. Musiikkia elävöittävät tuntuvasti myös hyvällä maulla sinne ja tänne sovitetut vimmaisemmat osiot.
    Kokonaisuutena arvioiden With the Army of Rats We Came on hyvä ja tarpeellinen julkaisu omassa viiteryhmässään. Mitään erityisen uutta tai ihmeellistä Rodent Epoch ei tarjoa, mutta tyylilajin perusasioihin pohjautuva ja esteettisesti puhutteleva musta metalli toimii sillä tavalla tyylikkäästi, että reilu neljäkymmentä minuuttia kestävän nauhan kääntää mieluusti useammankin kerran ympäri. Hyvää tavaraa rujomman ilmaisun ystäville.
    Grade: 7 / 10
Written by Harri Linnera for Miasma MagazineWith the Army of Rats We Came on Rodent Epochin kaksi aiempaa julkaisua yhteen niputtava kokoelma, joka on saanut julkaisuformaatikseen sadan kappaleen rajoitetun painoksen kasetin. Se sisältää neljän vuoden takaisen Hellbastard-minarin että sitä vuotta vanhemman EOR-demon yksissä kansissa.
    Näistä viiden biisin kestoinen Hellbastard on paketin vahvempaa antia, mutta kauas ei jää kasetin b-puolta edustava demokaan. Jyrsijäkauden black metal on yksioikoista ja perusvarmaa riepotusta, joka ei tee mitään varsinaisesti huonosti. Samalla se kuitenkin on sangen yllätyksetöntä ja tavanomaista runttausta vailla sen suurempaa onnistumista. Koska Hellbastard on jo Imperiumin syövereihin aiemmin arvosteltu, samoja sanoja sen osalta lienee turha toistella.
    EOR edustaa karkeasti ottaen samaa settiä, mutta hieman rujommalla soundilla ja astetta raakileempana versiona. Merkittävää ei ole kehityskulku ollut ja tässä mielessä EOR onkin kohtuullisen kelvollinen pelinavaaja. Biisit ovat yksinkertaisia kautta linjan ja ne kaipaisivat hieman enemmän puruvoimaa tarttuakseen päälakeen ja korvien väliselle alueelle. Juuri tuo tarttuvuuden puute onkin yksi selkeimpiä puutteita muuten menevälle räimeelle. Rodent Epochin menosta kun tuntuu kaikkiaan puuttuvan "se jokin".
    With the Army of Rats We Came on kelpo julkaisu alan vähemmän tunnetusta nimistä. Vaikka mitään suurenmoista ja ihmeellistä ei tältä kokoelmalta kannata odottaa, voi lopputulemaa pitää puutteistaankin huolimatta mukiinmenevänä julkaisuna.
    Grade: 6½ / 10
Written by Serpent for Imperiumi Webzine